3D Poker Spelen met iDeal Bij PKR Poker
Het aantrekkelijk van de Sit & Go toernooien (ook wel single – table toenooi) is dat dit het toernooi formaat aanbiedt in een compact formaat. Multi table tournaments kunnen uren duren en dan nog kan het zijn dat je niets wint. Sit’n Go’s zijn meestal afgelopen binnen een uur en leveren veel actie vanaf de start.

Daarnaast weet je direct waar je aan toe bent. Je weet dat het maximale verlies je inleg is.

..

Hoe werkt het.

Game structure

Spel Structuur

De meeste sit’n go’s bestaan uit een tafel van 6 of 10 spelers. Ze zijn niet geplant en beginnen wanneer de tafel vol is. (vandaar ook de naam) De inleg begint vaak vanaf een dollar en loopt door te honderden dollars.

Op 10 persoonstafels, worden de prijzen vaak verdeeld over de drie hoogste plaatsen. De winnaar krijgt 50% van de pot, nummer twee krijgt 30% en de derde plaats levert 20% van de pot op.

Bij 6 persoons tafels worden de prijzen verdeeld over de top 2, 75% voor de winnaar en 25% voor de runner up.

Chips and blinds

Chips en blinds

Net als in normale toernooien starten alle spelers met een zelfde hoeveelheid chips. De blinde gaan na verloop van tijd omhoog. Normale multi table tournaments beginnen echter vaak met meer fiches en blind rondes duren langer. Bij sit’n go’s begin je vaak met 1000 chips (ipv 1500 of 2000 bij normale toernooien) Blinde gaan omhoog volgens een van twee systemen. Ofwel na tijd, bijv. elke 10 minuten. Of per aantal handen, elke 10 handen of 12 handen.

..

Strategie

Blinds

Sit & go tournaments bieden veel meer actie dan de multi table toernooien. Omdat spelers met minder fiches starten en de blinds sneller omhoog aan moeten spelers sneller spelen om te voorkomen dat de blinds hun stack opeet. Heb je veel tight spelers aan tafel is de kans groot dat het einde een loterij wordt waarbij veel spelers verplicht all in moeten gaan (en dus grote risico’s moeten nemen), omdat de blinds zo hoog worden.

Game flow

Spel Verloop

Net als bij multi tafel toenooien, gaan sit’n go’s door een aantal stages heen waar de tafel strakker of losser zal spelen. Het weten wanneer je je speelstijl moet aanpassen aan de stage waar het toenooi zich in bevind kan enorm voordeel opleveren.

Spellen beginnen soms met veel aktiviteit, spelers proberen snel te verdubbelen of proberen een beeld van agressive speler te creeren door grote bets voor de flop te plaatsen. Het gebeurd vaak dat één of twee spelers binnen de eerste paar handen uitgeschakeld worden. Net als bij multi-table is het lastig om in te schatten wat deze grote bets betekenen en kun je beter uit de handen blijven tenzij je een echt sterke hand hebt.

Het spel wordt vanzelf minder actief, speler kijken het aan en raken gewend aan de speelstijl van de tegenstaders. Wanneer de blinds omhoog gaan zal het spel weer wat agressiever worden. Grote stacks zullen proberen de kleine stacks uit het spel te krijgen en de kleine zoeken naar mogelijkeheden om te verdubbelen.

Uiteraard volgen niet alle spellen deze manier van spelen. Het belangrijkste om te onthouden is dat je je spel moet kunnen aanpassen aan de situatie. Tight tafels zijn goed voor agressive spelers en een tafel vol agressive spelers is weer beter voor een tight speler.

Observation

Observatie

Observatie betaald vaak uit in een Sit & Go. Beter als in andere vormen van het spel. Je blijft aan één tafel en kan dus elke hand van je tegenstanders volgen. Niet verhuizen van tafel en geen nieuwe spelers die erbij komen. Hierdoor kan je sneller spelers lezen en is het sturen van goede berichten erg belangrijk.

Ook belangrijk is het veranderen van snelheid. Maar een speelstijl aanhouden tijdens het hele tournooi is erg voorspelbaar. Het aanpassen van je speelstijl kan zomaar extra fiches opleveren omdat je tegenstanders dat niet zien aankomen.

Daarnaast moet je goed opletten op de blinds. Hoewel deze pas echt zeer kunnen doen in latere fases van het spel (zeker als je short stacked bent), kan je hiermee makkelijk druk zetten op zwakke tegenstanders en je voordeel hieruit halen.

Eind spel

Het eindspel bij een sit’n go is altijd spannend. Het is bijna een spel opzich. De waarde van je pocket kaarten gaat omhoog naarmate er minder spelers overblijven aan de tafel. Je wordt sneller gedwongen om te spelen als de blinds omhoog gaan en je komt vaker in de blind positite te zitten. Short stacks zullen proberen te verdubbelen en hier kun je gebruik van maken.

Handen moeten agressiver gespeeld worden en komen niet vaak meer verder dan de flop. Er wordt vaak geraised preflop en all-in op de flop komt ook vaak voor. Slow playing begint aantrekkelijker te worden omdat er minder kans is op handen die je verslaan. Het inzetten gaat minder op wat er in de pot zit, maar meer op hoeveel fiches je tegenstander nog heeft.

Spelers die in een lage positie zitten moeten elke bet zien als mogelijke all in bet van hun. Ze moeten in de gaten houden hoe de blinds zijn in vergelijking met hun chip stack. Wordt hun stack te klein is een goede all-in of semi bluff moeilijker omdat hij makkelijk te callen is.

Als regel zou je als small stack je moeten richten op ander small of medium stacks. Hier kun je geld van winnen, de big stacks zullen sneller callen met een goede hand en je uit het toernooi gooien.

..

Ben je short-stacked?

Normaal gesproken kom je in de gevaren zone (dus short-stacked) als je totale aantal fiches minder is dat 6 keer de big blind.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site


Comments are closed.