3D Poker Spelen met iDeal Bij PKR Poker
Managing tilt

Speelt er nog iemand op een flipperkast? Voor het geval u niet bekend bent met het concept, tilt verwijst naar een functie op elke flipperkast die er voor zorgt dat het spel vast komt te staan (en je laat verliezen) wanneer de kast te veel te verduren krijgt.

Denk aan je hersenen als een flipperkast en je begrijpt waar tilt in het pokerspel over gaat.

..

What just happened?

Wat gebeurt hier nou?

We hebben het allemaal meegemaakt. Je bent goede vorm, en voelt enige druk. Je hebt een ijzersterke hand en je doet de juiste dingen – het is jou tijd. Dan, uit het niets, komt er iemand die een grote pot wint met de meest ongelooflijke bad beat op de rivier ooit, ooit, ooit. Een paar handen later, gebeurt hetzelfde weer!

Sterretjes beginnen te verschijnen in je hoofd als je je hoofd meerdere malen op uw toetsenbord slaat. je schreeuwt om gerechtigheid tegen een ongeintereerde leegte. Vertrouwen, strategie en geduld zijn niet echt meer beschikbaar en er hangt een rode mist voor je ogen. Als je even stopt met het vernielen van je toetsenbord met je hooft zie je nog net dat je J-4 gedeeld krijgt. “Die pot ga ik pakken” is je eerste gedachte en je schuift een grote hoeveelheid fiches naar de pot, je tegenstanders uitdagend om weer te winnen…

En ze callen je weddenschap.

En ze winnen.

En nu heb je een vervelende situatie veranderd in iets veel, veel slechters.

Tilt was vroeger misschien succesvol, als je tegen een kwade cowboy speelt met een pistool wil je je goede hand wel wegleggen. Maar tegenwoordig staat tilt gelijk aan verlies. Goede spelers letten op tekenen om te zien of er iemand op tilt gaat en hebben geen probleem om je fiches af te nemen.

..

Why we tilt

Waarom gaan we op tilt?

Tilt is een fysieke reactie op een abstract probleem, en het ligt vast in onze genetica. Door de eeuwen heen heeft de evolutie ons heeft geprogrammeerd om te reageren als je wordt aangevallen door terug te slaan of weg te lopen. Dit is niet een vrijwillige of doordachte reactie. Klieren scheiden adrenaline en andere neurotransmitters in je bloedbaan af en die kunnen je gedachte proces overnemen – als je dat toelaat – en zorgen voor een automatische reactie. Heel handig als je aangevallen wordt door een mamoet, maar minder handig als je probeerd een groot verlies aan de pokertafel goed te maken.

..
That’s poker!

Dat is poker!

Het tegengaan van tilt gaat meestal over ervaring – hoe meer je speelt, hoe meer je zult ontdekken dat bad beats en lastige periodes slechts een onderdeel van het spel zin. Na verloop van tijd zal trekt dat vanzelf weer recht. Als je zelf eerlijk bijhoud, zul je ontdekken dat jezelf ook veel handen wint die je eigenlijk had moeten verliezen.

Heb je minder ervaring, en je hebt geen zin om die ervaring te kopen met pokerfiches, kan je wat kennis opdoen door bepaalde signalen te herkennen als je op tilt dreigt te gaan en proberen dit te voorkomen.

..

  • Neem een pauze. Goed poker heeft alles te maken met het aanbrengen van druk. Plaats genoeg druk op een speler en de oude evolutionaire processen sturen aan op tilt. Als je ongewoon hoge druk voelt, langdurige periodes van druk in een cash game en verliest, ben je halverwege tilt. je kunt het beste in deze situatie je verliezen nemen en zoeken naar betere plaatsen. Maar als je blijft hangen en je neemt een bad beat, dan is het zeker tijd om van de tabel te gaan voordat je hersenen doordraaien. Ga een stukje lopen, ga even trainen, of doe gewoon wat u doet om uw hoofd te ontspannen. Met een heldere geest kun je rationeel denken over waarom je zoveel moeite hebt en hoe het te repareren. In een toernooi is dit een beetje moeilijker, maar je kunt nog steeds een korte adempauze nemen. Sit out een paar handen, verlaat fysiek je PC en neem een kleine wandeling rond het huis.
  • Dit is Poker! Indien je zojuist op brutale wijze een bad beat hebt gekregen en een smartass schreeuw uit, ‘Dat is poker!’, Dan zul je hem waarschijnlijk  in het gezicht willen slaan- zo hard mogelijk. Het is OK om die gevoelens te hebben, maar minder aanvaardbaar op basis daarvan te handelen. Vergeet niet, zelfs als je iemand wil stompen, betekent niet dat wat ze zeggen is niet waar is. Een van de beste dingen die je kunt doen als je richting tilt gaat, is jezelf te herinneren aan alle potten die je hebt gewonnen – en weer zal winnen- met een bad beats van jezelf. Een tegenstander uitschelden na een bad beat is juist een teken dat je op tilt slaat en de shark zal je bloed ruiken. In plaats daarvan zeggen dingen als: “Goede Hand” of “dat is poker! ‘ en teken dat je weet dat je tegenstander geluk heeft gehad, maar dat het niets met jou spel doet.
  • Gebruik het. Wraak is het beste als het zoet is. Voel je een tilt aankomen? Stel jezelf de vraag of het is omdat je sleepwandelend in grote weddenschappen bent gelopen tegen een sterkere hand of dat iemand je overspeelt heeft. Wat de reden ook is, slimme spelers herkennen frustratie als een teken dat ze misschien iets verkeerd doen. Als u een stap terug kan zetten en je emotie kan beheersen, sta je veel sterkere positie. Verlies je een bad beat of twee, dan weet je dat andere spelers je nauwlettend in de gaten houden voor tekenen dat je gek wordt. Houdt de anderen voor dat je inderdaad wat op tilt slaat, maar doe dit niet. Geef ze de impressie. Krijg je dan een goede hand kun je gebruik maken van die spelers, omdat ze denken dat je op dat moment slechter speelt.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site


Comments are closed.